Show Frozen groot succes

In Deurne kan het niemand ontgaan zijn: op 11 en 12 januari zwom onze synchroonzwemgroep de show Frozen. Alle synchroonzwemsters hadden een rol in dit prachtige sprookje. De verschillende karakters waren duidelijk te herkennen door de kleding en de make-up. Iedereen die de film niet kende, kon het verhaal volgen op de schermen. Maar het oog werd vanzelf getrokken naar de zwemsters in het water die door de prachtige belichting nog net een beetje mooier leken te zwemmen dan normaal.

Dat zo’n show heel speciaal is, blijkt wel uit het feit dat de kaartjes volledig uitverkocht waren, dat er na afloop een oorverdovend applaus losbarstte en allerlei websites en diverse kranten er aandacht aan besteedden. En terecht, want het was ontzettend leuk! Na afloop van de show regende het complimenten.

Zoals dat gaat bij de Watervrienden, kregen we bij het synchroonzwemmen hulp uit allerlei hoeken. De ouders van onze zwemsters staken de handen uit de mouwen, maar ook allerlei betrokken leden van andere afdelingen verschenen tijdens de show om een handje te helpen. We willen iedereen hartelijk bedanken voor zijn of haar hulp.

Bekijk een uitgebreid (foto)verslag van de show >

De laatste loodjes…

Het komend weekend zwemmen de synchroonzwemsters de show Frozen. De kaartjes voor zaterdag zijn al uitverkocht. Er zijn nog slechts een paar kaartjes beschikbaar voor zondag.

De laatste weken hebben de zwemsters de laatste hand gelegd aan de show en geoefend met attributen. Dat maakt het allemaal nog een stuk echter. Komend weekend wordt het bad omgetoverd in het thema Frozen en zal ook het zwembadlicht worden vervangen door showlichten.

Mode-ontwerpster aan het werk

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de laatste zaken, zoals de grime en de kleding. De kleding van de hoofdrolspeelsters wordt verzorgd door mode-ontwerpster Lise van Wetten. Afgelopen zaterdag had ze nog een passessie met onder andere de Elsa’s en prins Hans.

De zwemsters kijken allemaal enorm uit naar het komende weekend!

Marathon in het water

Op zaterdag 25 januari organiseren de Deurnese Watervrienden een nachtmarathon. Verenigingen uit het hele land kunnen meedoen. Aanmelden kan tot 1 januari 2020. Er geldt een vroegboekkorting van € 10,= voor teams die zich voor 1 december al inschrijven.

Tijdens de marathon zwemmen teams in totaal acht uur lang baantjes. Het team dat de meeste meters maakt, mag met de eer gaan strijken.
Lees meer over de nachtmarathon >

Aanmelding voor de reünie gestart

Kijk jij er ook zo naar uit om alle (oud-)kaderleden weer eens te zien? Op zaterdag 18 januari vindt er een reünie plaats. En je kunt je er nog de hele maand oktober voor inschrijven!

Ben je een oud-kaderlid, dan nodigen we je van harte uit om bij de reünie aanwezig te zijn. Je vindt alle informatie op de speciale webpagina over de reünie. Ook kun je daar binnenkort zien wie zich al hebben aangemeld.

Vergeet niet om jezelf aan te melden. Naar het aanmeldformulier >

Gezellige start nieuw seizoen

Op vrijdag 23 augustus werd het zwemseizoen officieel geopend tijdens een gezellige avond met heel veel kaderleden. Voorzitter Joan van Wetten vertelde wat er allemaal staat te gebeuren tijdens dit jubileumjaar. Al snel werd duidelijk: we gaan het 50-jarig jubileum goed vieren.

Joan onthulde het nieuwe logo van de Deurnese Watervrienden en deze speciale jubileumsite. Daarna vertelde hij over de reunie voor (oud-)kaderleden op 18 januari. We hopen zoveel mogelijk oud-kaderleden te mogen begroeten.

Quizmaster Carolien van Bommel nam het woord van Joan over en zette alle aanwezigen aan het werk tijdens een veelzijdige quiz. Met een prachtige nieuwe zwemtas onder de arm ging iedereen aan het eind van de avond weer naar huis. Laat dat jubileumseizoen maar komen!

Het wordt ijskoud in het zwembad…

De synchroonzwemsters zwemmen weer een grote show! We hebben een goede reden om groots uit te pakken: de Deurnese Watervrienden bestaan in 2020 maar liefst 50 jaar!

De keuze van de showcommissie is gevallen op Frozen. We gaan zwemmen op muziek van de wereldberoemde Disneyfilm en het verhaal uitbeelden van Elsa en Anna.

Frozen is een betoverend sprookje. Helaas kennen wij geen spreuken om ons met een vingerknip klaar te maken voor de show. We zullen echt zelf de uitvoeringen moeten maken en oefenen, de aankleding van zwemsters moeten verzorgen, het décor moeten maken, noem maar op. Dat is hard werken, maar vooral ook heel erg leuk.

Voor de zomervakantie zijn de eerste zwemmers al gestart met het instuderen van de uitvoeringen. In de vakantie zijn verschillende trainsters gestart met het maken van nieuwe uitvoeringen, zodat we in augustus volle kracht vooruit kunnen.

Lees meer op de speciale webpagina over de show.

Verwacht: jubileumboek

Er zijn hele verhalen te vertellen over onze zwemvereniging: spraakmakende, grappige, ontroerende, romantische (jazeker!) en soms ook sterke verhalen.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een jubileumboek waarin de historie van onze zwemvereniging de revue passeert. Het was een hele klus om alle feiten boven tafel te krijgen. Daarvoor doken we de archieven maar we spraken vooral veel met Watervrienden. Watervrienden van het eerste uur, Watervrienden die vele jaren lid zijn, maar ook jongere leden.

Het boek wordt dan ook geen droge opsomming van feiten. Vele Watervrienden komen aan het woord en vertellen wat de vereniging voor hen betekent.

Het jubileumboek wordt gepresenteerd tijdens het kaderfeest op zaterdag 18 januari.