Synchroonzwemshow

Op 11 en 12 januari zwom de synchroonzwemgroep de show Frozen. Dit zwemspektakel was gebaseerd op de wereldberoemde Disneyfilm waarin koningin Elsa vlucht in de wereld van ijs die ze met haar magische krachten creëert. Alle synchroonzwemsters deden mee aan de show.

Zodra de eerste klanken van de muziek te horen waren, verschenen er uit twee hoeken van het bad zwemsters met kaarsjes die het zwembad sfeervol verlichtten.

Alsof het water bevroren was, ging een groep met ijshakkers door het water. Gelukkig voor de zwemsters was de temperatuur van het water niet bepaald ‘frozen’.

De groep met de meeste fans in de zaal bestond uit onze prinsesjes, met in hun midden de kleine Anna en Elsa. Zij lieten allemaal hun mooiste kunsten zien.

Lisanne en Mae zwommen in de rollen van Elsa en Anna. ‘Do you want to build a snowman?’ vroeg Mae aan Lisanne. Maar helaas… Net als in de film liet Elsa zich niet zien aan haar jongere zusje.

En dan zijn ze plotseling groot. Kim en Marith namen de rollen van Elsa en Anna de rest van de show voor hun rekening. Ze zwommen solo’s, duetten en groepen.

In het dorpje Arendelle was het dankzij onze senioren een gezellige drukte. De uitvoeringen die ze zwommen waren niet moeilijk, maar wel prachtig om te zien. Nu mochten ze voor de afwisseling ook eens kletsen in het water!

In het dorpje ontdekte Anna prins Hans en ze besloten maar meteen te gaan trouwen. Dionne ging helemaal mee in het enthousiasme van Marith voor een van de vrolijkste stukjes van de show.

De prachtige kleding van onder andere Kim en Marith is gemaakt door Lise van Wetten. Zoals een echte mode-ontwerpster betaamt, was ze achter de schermen druk in de weer om ervoor te zorgen dat alles precies goed zat.

Terwijl Kim als Elsa een solo zwom op het bekende ‘Let it go’, maakten onze prinsesjes een prachtige ster in het water.

Nooit geweten dat een rendier zo goed kon zwemmen! Alyssa zette een overtuigende Sven neer, mede dankzij het prachtige gewei. Ze was een mooi setje met Ellis in de rol van Christoph.

De vrienden Sven en Christoph worden opgejaagd door een roedeltje wolven. Hier op de foto zien ze er nog lief uit, maar als ze eenmaal gaan zwemmen…

Wie wil er nou niet het schattige sneeuwpopje Olaf spelen? Nynthe was de geluksvogel. Ze werd meerdere keren door de andere zwemsters uit het water gegooid. Gelukkig bleven haar armen en benen gewoon zitten.

Onze ‘flex’ groep en Aniek leefden zich in in de trollen. Ze konden hun acteerervaring goed inzetten tijdens de stukken.

De verzwakte Anna wordt door Christoph naar de trollen gebracht. Alleen een daad van echte liefde kan haar nog redden, beeldde trolletje Carolien uit.

Ondertussen had prins Hans zijn leger opgetrommeld om Elsa gevangen te nemen. Elsa stuurde er nog haar sneeuwmonster op af, maar het mocht niet baten.

Zoals dat meestal gaat met een sprookje: gelukkig liep het goed af. Alle hoofdrolspelers op een rijtje. Ook Hans, die zojuist nog een poging tot moord had gedaan, zit naast de vrienden. Of ze nog lang en gelukkig leefden? Daarvoor moeten we weer naar de bioscoop…


Wil je ook synchroonzwemmen?

Vond jij de show ook zo leuk en lijkt het je wat om dat zelf ook te leren? Kom dan eens een keer een proeflesje doen! Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Stuur een e-mail naar synchroonzwemcommissie@deurnesewatervrienden.nl en we nemen contact met je op.